Grovbrød med havregryn

Jeg er havregrynfan. Det er godt, sunt og billig!:) Spiser havregrynsgrøt til frokost hvertfall 5 av de 7 dagene i uka. Her kommer en oppskrift på grovbrød med havregryn.
Næringsinnhold:
per 100 gram ferdig brød – 175 kcal.
per skive à 40 gram – 70 kcal.


“Måle, blande, bake.” 🙂

 

Grovbrød med havregryn 2-3 brød
1 1/2 l vann
50 g gjær
1 ts salt
10 dl hvetemel sammalt, grov
5 dl rugmel
15 dl havregryn
5 dl hvetemel siktet


Slik gjør du:
Rør ut gjæren i lunkent vann. Bland inn salt, mel og havregryn, og elt deigen til den blir smidig og glatt.


La deigen stå og heve til dobbel størrelse, ca. 1/2 time.
Del deigen i to-tre emner. Bak dem ut til avlange brød og legg dem i bakeformer.



Etterhev brødene under håndkle på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Pensle brødene med vann og stek dem på nederste rille i ovnen på 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl dem på en rist. 

TIPS: La alltid bakverk heve litt for lenge enn litt for lite. Dryss litt hvetemel over deigen før du setter den til heving slik at den ikke blir klissete når den er ferdighevet.

RESULTAT:

Jeg har for tiden dilla på leverpostei (og da den GULE boksen selvfølgelig;p), så da det ble hjemmebakt brød med leverpostei og agurk – NAM!

Enjoy!:)

– Silje Bjørnstad –

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg