Ukas helgekos: Sjokoladefondue


Frukt duppet i smeltet sjokolade – hvordan er det mulig å IKKE like det?!

Du trenger ikke noe profft fonduesett for å kunne nyte litt sjokoladefondue.

Sånn egentlig så trenger du kun smeltet sjokolade og det du måtte ønske til å duppe i sjokoladen. 🙂
SJOKOLADEFONDUE
Du trenger:
1-2 plater kokesjokolade (Anbefaler 70% kokesjokolade)
Oppskjært frukt og bær du selv måtte ønske (Forslag: jordbær, melon, pære, eple, banan, mango osv)
Slik gjør du:
Bryt opp sjokoladen i en kjele. Sett denne kjelen med sjokoladen oppi en annen kjele fylt med vann og kok opp. (Vannbad)
Når sjokoladen har smeltet er det bare å feste frukt på en gaffel eller et spyd, dyppe i sjokoladen og njuuuuta.
TIPS: La kjelen stå under et underlag med telysholder eller lignende for å holde sjokoladen varm og flytende.
Sjokoladefondue er nok blitt en av mine favorittdesserter etter at min kjære Joakim lagde dette for første gang for noen uker siden. I går hadde lagde vi det igjen, og da hadde vi banan, pære og jordbær.

Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
9 kommentarer

Siste innlegg