“Sunn fastfood” – stekt ris

Har du hatt ris til middag en dag, og har fortsatt ris igjen? Ikke kast det -kald kokt ris kan enkelt brukes i en ny rett! Fastfood trenger ikke å være stappet med usunt fett, frityrolje og hundrevis av kalorier. Prøv denne varianten av stekt ris med grønnsaker.

Ingredienser – 2 porsjoner

  • 1 båt finhakket hvitløk (Bruk gjerne en hvitløspresse)
  • 2 ss olje til steking
  • 4 dl kokt ris (gjerne basmatiris)
  • 2 stk gulrot i små terninger
  • 200 g dypfryste erter
  • 1 stk egg
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk – kan også bruke soyasaus)
  • ½ ts pepper (jeg dropper pepper fordi jeg ikke er så glad i det)

Slik gjør du:

1. Varm woken/stekepannen. Stek hvitløk i olje og ha i kjøtt om du ønsker det. Ha i risen og la det steke til det er gyllent.

2. Bland inn grønnsakene og la det surre i 2 minutter.

3. Lag et hull i midten av risblandingen og ha i litt olje og egget og rør godt.

4. Smak til med fiskesaus og eventuelt pepper.

TIPS: Risen som brukes i stekt ris skal være kald, så ikke den stekte risen blir “grøtete”. Varier gjerne ulike grønnsaker, bruk det du liker. (Sopp, paprika, kål, bønner, løk, purre, brokkoli – du kan også bruke en pose med frossen grønnsaksblanding.) Ønsker du kjøtt kan du for eksempel ha i biter med kokt skinke, pølsebiter, reker, svinekjøtt, strimlet kyllingfilet, strimlet biff.

Sjekk oppskrift på min risotto – klikk her.


Enjoy!
– Silje Bjørnstad –

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg