Sommertapas – en magrere variant

Tapas/fingermat/koldtbord, rett og slett en matbuffet fungerer ypperlig når man skal arrangere fest, selskap eller bare får besøk av noen venner.

Her kommer noen forslag til noen sunnere småretter der alle bør finne noe de liker:
Ostespyd
Terninger av Norvegia og/eller Jarlsberg (gjerne lettvarianten) sammen med for eksempel cherrytomater, paprika, melonbiter, oliven, sukkererter, druer
Spyd med kalkunskinke/kokt skinke/krydderskinke
Rull sammen skiver av ønsket kjøttpålett og tre på et spyd sammen med for eksempel honningmelon, eller bakt squash – rødløk og paprika.
(Du kan selvfølgelig også bruke biter av stekt kyllingfilet, biffstrimler, eller strimlet svinekjøtt)
Fruktspyd
Deilig og oppfriskende. Kan også brukes som en dessert. Skjær opp ulike typer frukt og tre de på et spyd.
Mozzarella&tomat-fat
Skjær opp fersk mozzarella og tomater i skiver og legg annenhver på et fat. Dryss litt salt og pepper over om du ønsker, eventuelt litt olivenolje og fersk basilikum.
Magrere tzatziki
3 dl mager kesam
2-3 båter hvitløk (presset)
1 slangeagurk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Riv agurken på et rivjern, dryss på salt. Etter 5-10 minutter presser du ut “overskuddsvannet”. Bland sammen kesam og presset hvitløk. Tilsett agurken og smak til med salt og pepper.

    Verdens beste og enkleste hvitløksdressing
    1 dl olivenolje
    2 pressede hvitløk
    1/2 – 1 ts salt (gjerne havsalt)
    Ønsket mengde pepper
    Bland sammen olje og den pressede hvitløken – rør rundt med en skje. Tilsett salt og pepper. Enklere blir det ikke!

    Sitrondressing
    Saften av 1 sitron
    1 1/2 dl olivenolje (Gjerne extra virgin)
    1 hvitløksfedd (Presset)
    Bland sammen olje og sitronsaft, tilsett hvitløk. Smak til med ønsket mengde salt og kvernet pepper
    Råkostsalat
    Riv gulrot og kålrot med et rivjern. Tilsett gjerne noen dråper ferskpresset sitron eller appelsin.
    TIPS: Revet eple og revet sellerirot smaker også kjempegodt! Noen purreløkringer eller gressløk passer også.

    Bakt paprika
    Skjær opp paprika i 2 eller 4, ta ut innmaten og bak i folie i stekeovn på 200 grader i ca 15-20 minutter. (Avhenger av størrelsen) Sjekk paprika flere ganger de siste minuttene. Det er bedre at den er stekt ett minutt for lite enn ett minutt for mye – da kan den bli tørr.

    Salsa med ananas
    1/2 rød paprika
    2 plommetomater
    1/2 rødløk
    1/2 fersk ananas
    1/2 agurk
    1 ss hakker bladpersille
    1/2 rød chili (Fjern frøene)
    1 fedd hvitløk
    2 ss olivenolje (Gjerne extra virgin)
    Salt og pepper
    Kutt alle ingrediensene i små terninger og bland sammen med olivenoljen. Smak til med salt og pepper.
    Mager og hjemmelaget potetsalat – 4 porsjoner
    300 gram mager kesam eller cottage chese
    1 dl yoghurt naturell eller lettmelk
    1/4 ts pepper
    1 ts salt
    1 ts sitronsagt
    2 ts sennep
    1/2 dl frisk gressløk, finklippet
    1/2 dl purre, finsnittet
    750 gram koke poteter, i terninger
    Bland kesam/cottage cheese med yoghurt/melk og krydder. Tilsett potetterninger og krydderurtene. Smak til med salt og pepper. (Eventuelt litt sukker)
    Server de ulike smårettene med grove rundstykker/scones/fruktnøttebrød. Lag gjerne også en stor bolle salat med for eksempel ruccula, lollosalat og hjertesalat. Ovnsbakte grønnsaker er også superenkelt tilbehør – bare legg noen oppkuttede grønnsaker i en ildfast form. Hell over litt god olje, salt og pepper og kanskje et presset hvitløksfedd. Bakes i ovn på 200 grader til grønnsakene er myke.
    TIPS 1:) Andre tapasforslag: Marinerte oliven, stekte biffstrimler med løk, kjøttboller av karbonadedeig, hardkokte egg, laks og asparges, marinerte scampi.
    TIPS 2:) Pynt de ulike serveringsfatene med jordbær, agurkskiver, appelsinbåter, melonbiter og lignende. Det ser mer innbydene ut samtidig som det jo er sunn snacks!
    Enjoy!
    – Silje Bjørnstad –
    0 kommentarer

      Legg igjen en kommentar

      Obligatoriske felt er merket med *

      Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
      Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
      Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Siste innlegg