Quiche lorraine – pai med ost og skinke.

Eksamen overstått og jeg har sommerferie!

I dag lagde jeg en pai, og det er ypperlig til å fryse ned til senere. Om du for eksempel lager en porsjon, men du er alene deler du paien opp i flere små deler, frys ned, så har du lunsj/middag/kveldsmat til en senere anledning du ikke har tid eller ork til å lage deg noe. 😉
Her er oppskrift på en pai med sunnere fyll:
Paiform – rund ca. 18 cm i diameter
Jeg brukte “ferdigdeig” på pakning, denne kan bare eltes sammen, kjevles ut og rett i stekeovn med fyllet. Men du kan også lage din egen paideig:
1 1/2 – 2 dl hvetemel
50 gram myk margarin
2 – 3 ss vann
Bland melet i en bolle og smuldre margasin i melet. Bland inn vannet og elt deigen sammen. Dekk til og la deigen hvile i kjøleskap i 10 minutter. Kjevle ut deigen slik at den dekker bunn og side i paiformen, prikk i deigen med en gaffel og forstek deigen uten fyll i ca 10-15 minutter.

Eller du kan selvfølgelig lage en sunnere versjon av paibunn: Det er bare å google SUNN PAIDEIG.
(Da finner du paideiger med mindre smør og hvetemel, som er erstattet med kesam eller cottage cheese.)
Fyllet i min pai består av kokt skinke som er magert kjøttpålegg, lettere ostevariant og grønnsaker. Perfekt kombinasjon slik at du får proteiner og grønnsaker, og ikke bare en butterdeigpai som ikke gir noen metthetsfølelse.
Fyll:
2 egg
1 1/2 dl skummet melk
1 rød paprika
1/3 brokkoli
1/3 rødløk
50 gram kokt skinke
100 gram lettere hvitost. (Jeg brukte Vita Hjertego, og den var faktisk overraskende god! Anbefales!:))
Visp sammen egg og melk og hell over paibunnen. Fordel brokkolig, paprika og rødløk over eggeblandingen. (Kok brokkoli i ca 1 minutt slik at den er litt myk.)

Tilsett biter av kokt skinke og ost. (Skivet eller revet ost)

Stek paien i stekeovn på 200 grader i ca 35-40 minutter. La hvile noen minutter før du skjærer opp paien. Server gjerne med salat!

TIPS: Andre forslag til sunt og smakfullt fyll: Squash, aubergine, kyllingfilet, champignon, hvitløksfedd, gulrot, ananas, tomat, gressløk, purreløk, oregano +++
Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg