Dessert hver dag?

Ja takk, det går fint an å spise dessert hver dag hvis man velger en sunn variant. Jeg for min del har dessert etter nesten hvert eneste måltid. En pære, en gulrot, en neve med tørket frukt eller hermetisk frukt i egen lake er en perfekt avslutning på et måltid når jeg har lyst på noe søtt. Nå er det bare blitt til en vane at jeg tar meg et eple eller en annen frukt etter frokost, lunsj og middag.

Men for de som har lyst på noe litt mer “avansert”, her er 3 velsmakende og sunne dessert-tips som ikke inneholder mye usunn energi, tomme kalorier og fett.

1) Fruktspyd

Til 4 porsjoner:
8 stk jordbær
1 stk kiwi
8 stk blå druer
8 biter fersk ananas
1 dl Sans Kesam Vanilje

Skjær opp frukt, og tre fruktbitene vekslesvis på spyd. Dypp spydet i kesam-dippen. Per porsjon: 75 kcal.
(Hva slags frukt du ønsker å bruke er selvfølgelig opp til deg selv).

2) Bær-smoothie

Til 4 porsjoner:
1/2 l fruktyoghurt 0,1%
1 dl frosne bringebær
1 dl frosne bjørnebær
1 dl frosne solbær
1 banan

Hell yoghurten i en blender og tilsett bær. Du kan gjerne bytte ut noen bærtyper med for eksempel jordbær eller blåbær, bruk det du har. Bland sammen og tilsett banan og eventuelt noen isbiter. Kjør blandingen i cirka 40 sekunder. Per porsjon: 130 kcal.

3) Superenkel jordbær-digg
Dette er min egen lille jordbærdrøm som jeg sikkert lager tjue stykker av på sommeren.

Til 1 porsjon

300-400 gram jordbær. Ferske jordbær smaker helt klart best, men fryste bær funker også.
ca 1 – 1,5 ts søtningsstoff. (Se ann mengden selv, men pass på å ikke tilsette for mye om gangen, da blir det bare altfor søtt og kvalmt – smak deg frem!)

Ønsker du en mer sorbet-lignende dessert erstatter du søtningsstoff/sukkeret med melis til ønsket konsistens. (ca 1.dl per 200 gram jordbær)
Rens jordbær og putt i blenderen. Bland i ca 10-12 sekunder. Tilsett søtningsstoff/sukker/melis og bland i ca 15-20 sekunder, du ser når den er ferdigblandet. (Bruker du melis så ikke tilsett alt samtidig).

Sett i fryseren ca 30-45 minutter for en kald og deilig sommerforfriskelse. Har du brukt melis bør den stå ca 1 time i fryseren, kommer ann på mengden – sjekk selv.

 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg