Ja til hvitt kjøtt!

Hvitt kjøtt som kylling og kalkun kan brukes til det meste og det er et naturlig mørt, smakfullt og godt kjøtt. I tillegg så er det magert og sunt og inneholder masse proteiner og sunne fettsyrer.

Ergo: JA TIL HVITT KJØTT!

Her i Spania er er det forresten råbillig med blant annet kyllingkjøtt. Sjekk bare prisen på 550 gram kyllingfilet: 2,91 Euro! Kun 24 kroner liksom!! Hjemme må man jo betale sånn omtrent 50 spenn for 300 gram eller noe?! Det burde man gjøre noe med..



I kyllingfilet er det kun 1,1 % fett.

I kalkunfilet er det kun 0,6 % fett.

Fuglefett bidrar ikke til å øke blodets dårlige kolesterolinnhold.


Fordeler med hvitt kjøtt hentet fra Matprat.no:


  • * Er verdens mest spiste kjøttslag
  • * Tillatt i alle kulturer og religioner
  • * Passer sammen med alle andre råvarer og tilbehør
  • * Passer til all verdens krydder og urter
  • * Er det aller magreste kjøttet fra husdyr
  • * Gir den høyeste andel umettede fettsyrer ? blant husdyr
  • * Er den matvaregruppen som øker mest i Norge

Tips til hva du kan bruke kyllingfilet til: Salater, wok, wrap, omelett, kylling med tilbehør som brun ris/villris/quinoa/bulgur/pasta, pizza, bakt kyllingfilet med mozzarella og hvitløk, pai, gryteretter, supper, kyllingspyd på tapasbordet og så videre.

Så her er det bare å spise hvitt kjøtt med god samvittighet! Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg