Biffsalat alá Silje&Eirin

På lørdag hadde jeg og Eirin “middagsdate” der planen var å lage biffsalat. Og for en deilig og smakfull salat det ble!

Oppskrift 4 porsjoner

500 gram biffkjøtt (Vi brukte kalv entrecote)
1 boks minimais
1 paprika, rød/gul/oransje  (Vi bruke oransje) 
1/2 løk
1 isbergsalat
1/4 agurk
40 gram pinjekjerner
Teriyaki-saus

Skjær opp biffen i biter og stek den så den blir gjennomstekt. Avkjøl kjøttet. Skjær opp løk og paprika i strimler og stek dette sammen i en stekepanne til de blir myke. Kutt opp salat og ha i en bolle (eller i en XXXL dyp tallerken som var det eneste vi hadde tilgjengelig), tilsett minimais og agurk. Så tilsetter du stekt paprika og løk og biff. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne, pass på så de ikke blir brente! Det tar cirka bare 1-2 minutter før pinjekjernene blir gyldne. Dryss dette over salaten.



Ved siden av hadde vi oppvarmt Teriyaki-saus som vi bare helte over salaten for litt ekstra smak (ca 1-2 ts), men det smakte like godt uten også. Det beste er nok å marinere selve kjøttet i sausen et par timer og så steke kjøttet, men det hadde vi ikke tid til denne gangen. 🙂 Uansett så var dette en mettende og god salat med masse gode smaker, gleder meg til neste “date”! Ristede pinjekjerner er noe flere burde ha i salaten, det løfter retten skikkelig! Men husk også at disse har inneholder mye kalorier per 100 gram, så 1-2 ss per person holder. 1 spiseskje pinjekjerner er cirka 10 gram og inneholder rundt 55-60 kalorier.  Pinjekjerner er rikt på jern, proteiner, flerumettet fett (sunt) og sink.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

(Copyright bilder: Silje Bjørnstad)

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg