Silje, Joakim & sjokoladefabrikken.

Her om dagen kom Joakim hjem med cirka en million kalorier i form av flere ulike sjokoladeplater (Bergene Melk sjokolade, hvit sjokolade og Freia kokesjokolade), Flere Toro Miks-poser for sjokoladekaker, brownies og muffins, 10 nougat-stenger a 100 gram (LES: tilsammen 1 KILO nougat!!!), kokos, nøtter og mandler.




Jeg som studerer ernæring vurderte om jeg skulle ringe 113 siden jeg trodde jeg skulle få slag, og lurte på om det hadde klikka for den stakkars sørlendingen. Men han hadde jo en plan! Vi skulle nemlig lage konfekt som vi skal gi bort. Hvor gøy er det ikke å lage sine egne gaver, og hvor gøy er det ikke å lage hjemmelagde spiselige gaver? Og selv om sjokolade ikke er det sunneste å gi bort så ble det konfektbiter denne gangen. De fleste liker jo sjokolade så er vel også et ganske så trygt gave-valg. 

Uansett, Joakim har stått og kost seg på kjøkkenet to kvelder på rad nå. Han har smeltet nougat i vannbad, tilsatt ulike nøtter og kokos eller smeltet sjokolade, avkjølt blandingen i kjøleskapet over natten, skjært opp til sjokoladebiter eller hatt blandingen i ulike små kakeformer, og pakket de inn i fargede cellofanpapir-firkanter. Tror nok gutten liker seg på kjøkkenet, og det er jo bra! 🙂

 (Hehe, og da må jeg jo bare si at det generelt er fantastisk underholdende å se  på Joakim  som står og leker Ole Martin Alfsen eller Eyvind Hellstrøm når han sliper knivene sine eller peprer ihjel middagen sin bare fordi han har en elektrisk pepperkvern han synes er dritkul. ) 

Uansett, han har altså mekket frem: Nougatbiter med hakkede peanøtter, nougatbiter med kokos, nougatbiter med hasselnøtter, nougatbiter med hakkede mandler, og nougatbiter med sjokolade. 


Dette er bare en brøkdel av konfektbitene:


Så blir det jo artig å avsløre hvem den heldige gavemottakeren er, men det skjer først etter helga! 

Jeg har selvfølgelig smakt på disse konfektbitene men ble jo kvalm etter en bit, det er så mektig! Så derfor velger jeg heller hjemmelaget banansmoothie som er mye bedre og mye sunnere:

Forresten, Bergene Melk-sjokolade kan IKKE brukes til å lage kakao. ÆSJ!

God helg!

– Silje Bjørnstad – 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg