Oppskrift: Lapskaus

Tidligere denne uka lagde jeg en stor porsjon av lapskaus som til og med kjæresten min satte veldig stor pris på. (Masse grønnsaker betyr jo nesten alltid umiddelbar skepsis hos han, så er alltid like gøy å bevise at grønnsaker faktisk smaker godt samtidig som det er sunt!) Og lapskaus er fryktelig undervurdert, så her kommer min oppskrift på denne smaksfulle og sunne retten:

3-4 porsjoner
5-6 dl vann
3-4 store gulrøtter
1 liten kåltot
1/2 sellerirot
1 persillerot
4-5 middels store poteter 
300-400 gram mager kjøttpølse
Eventuelt salt og pepper 
Gressløk eller persille til å drysse over før servering 

Skrell poteter og grønnsakene, og skjær opp i terninger. Kok opp vannet og ha først oppi potetene. Etter fem minutter tilsetter du resten av grønnsakene. Skjær opp pølsene i biter og tilsett disse etter cirka 20 minutter. La alt småkoke i cirka 25 minutter til, og husk å av og til røre rundt i lapskausen. Krydre etter eget ønske. Serveres med rugsprø eller nystekte grove rundstykker.

 



Etter hvert som du skreller og deler opp de ulike ingrediensene kan det være lurt å legge de ferdige bitene oppi ulike skåler. Dermed er alt klart til å has oppi kjelen samtidig. 🙂





La grønnsakene koke noen minutter før du tilsetter pølsebitene. 


ENJOY!!! 😀 



(Bildene er tatt med et dårlig mobilkamera, så beklager den håpløse kvaliteten!)



– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg