“Appelsinkylling” med tilbehør

Nok en mandag, og nok en ny uke, og middag må man ha.

Dagens middag er rask og enkel å lage, samt  sunn med masse deilig smak. Håper dere blir fristet til å prøve selv!

1 porsjon:

1 kyllingfilet
Fullkornspasta (mengde velger du selv)
1-2 gulrøtter
Purre
1-2 appelsiner
Krydder etter eget ønske (For eksempel rosmarin eller oregano)

Kok opp pasta etter anvisning på pakken. (husk olje og salt i kokevannet!) Etter 2-3 minutter tilsetter du oppskjært gulrot og purre (ca 1,5-2 cm fra purreløken) oppi samme kjele som pastaen og lar dette koke sammen til pastaen er ferdig. Skjær opp kylling i biter og stek i stekepanne.

Når kyllingen er gjennomstekt presser du over saften fra 1-2 appelsiner over kjøttet og lar dette varmes opp. Tilsett også rosmarin eller annet krydder sammen med kyllingbitene og appelsinsaften. Hell pasta og grønnsaker oppi en større suppeskål, hell over kyllingen og ALL “appelsinjuicesausen”. Deilig!!

Hvorfor koke oppe posesauser når man enkelt kan lage sin egen saus som smaker mye bedre, er mye sunnere og ikke inneholder unødvendige tilsetningsstoffer og masse salt?

(Du kan selvfølgelig også bruke strimlet svinekjøtt istedet for kylling.)

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –  

(Beklager litt utydelige og uklare bilder, bruker mobilkamera.) 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg