Kyllingtaco med hjemmelaget tacokrydder alá Silje&Joakim

Taco på en mandag? Ja, hvorfor ikke? Hvertfall når ingrediensene er sunn kyllingfilet, grønnsaker og ikke minst hjemmelaget tacokrydder! For det er nemlig ikke vanskelig å få til sin egen tacokryddermiks som smaker myyyye bedre og er myyyye sunnere enn de ferdigblandingene man kan få i butikken. (Visste du for eksempel at de posene blant annet har masse unødvendige tilsetningsstoffer, sukker og at 1/3 av innholdet er SALT!!!)

Uansett, her er tacokrydderblandingen jeg og Joakim brukte til gårsdagens tacomiddag:

2 ss paprikakrydder
2 ss spisskummin
2 ss chilipulver
1-2 ts hvitløkspepper
1-2 ts havsalt

Forslag til andre krydder å putte oppi: Oregano, hvitløkspulver, løkpulver, knuste chiliflak. Prøv deg frem og finn din favorittmiks!! 🙂

Miks sammen alt krydderet oppi en liten bolle og ha over kyllingbitene (eller karbonadedeigen/kjøttdeigen hvis du bruker det) sammen med 1 – 1,5 dl vann. Bland sammen og la alt bli varmt og småkoke i ca 5-7 minutter.

Ellers så er det en annen ting som kjennetegner kyllingtacoen vår. Nemlig at vi steker rødløk og paprikastrimler sammen med kyllingfileten.”Smaker godt”! 😉


Server med ønsket tilbehør og nyt den herlige hjemmelagde tacokryddersmaken 🙂

Enjoy!

 

– Silje Bjørnstad – (Og Joakim da)

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg