Asiatisk-inspirert suppe

Denne suppeoppskriften er fra oppskriftsboka “Fettfattig”.

Til 4 porsjoner

1 l buljongvann (2-3 terninger kjøttbuljong)
3-400 gram kyllingfilet
2 ss soyasaus
1 boks vannkastansjer
1-2 dl ukokt ris
1 kanelstang
1 stjerneanis
Juice+appelsinskall fra 1 appelsin

 Kok opp buljongterningene i en kjele med 1 liter vann. Ha oppi kyllingfiletbitene og kanelstangen, soyasaus og stjerneanis. La dette koke opp før du skrur ned varmen og lar det stå på middels sterk varme i cirka 15 minutter. (Etter hvert vil suppa begynne å skumme, fjern dette skummet med skje)

 Kok risen for seg selv. Etter 15 minutter fisker du opp kanelstangen og stjerneanisen. Tilsett kokt ris, vannkastanjer, 1 dl appelsinjuice (gjerne ferskpresset) og 1 ts appelsinskall.

(Jeg brukte ikke stjerneanis denne gangen, men dette gjør ingenting om du vil ha en litt søtere og “rundere” smak på suppa. Du kan også bytte ut risen med nudler. 2-3 ss tomatpure er også deilig i denne suppa!) 

Det er muligens mange “ukjente” ingredienser til å ha i en suppe for enkelte, men jeg kan love en skikkelig herlig smaksbombe!! NAM!


Jeg skulle gjerne hatt noe grønt eller noe friske urter/gressløk å pynte med, for suppa ser kanskje ikke så spennende ut, men ikke la deg lure av utseendet 😉 
 

– Silje Bjørnstad –

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg