Ostesmørbrød med inspirasjon fra mamma

Da jeg var yngre pleide mamma å lage noen ostesmørbrød som virkelig var i en klasse for seg selv. Hemmeligheten? GRILLPØLSER! 

 Dermed ble det ostesmørbrød alà mamma når jeg lagde det i går kveld. Disse passer kanskje ekstra godt nå siden det er kalde høstkvelder eller når man rett og slett er litt matlei og har lyst på noe enkelt og godt.

 I tillegg kan man jo lage litt sunnere ostesmørbrød siden mange av ingrediensene nå  kommer i magrere varianter. Jeg valgte for eksempel lettere Norvegia og Gilde Go&Mager grillpølser. De derre grillpølsene hadde jeg ikke prøvd før faktisk, men de var jo kjempegode! Helt klart mer “kjøttsmak” og mindre “saltsmak” i disse! Ja, tenk, sunnere OG smaker bedre!! Det vet jeg det er mange som sliter med å tro på, men disse er virkelig verdt et forsøk.)

OSTESMØRBRØD:

Et smakfullt og godt grovtbrød (Eller loff om du liker det bedre)
Valgfri ost (Jeg sverger til Norvegia)
Sennep
Grillpølse
Krydder (Oregano eller provancekrydder smaker ekstra godt på ostesmørbrød)

Skjær skiver med ønsket tykkelse og smør på et lag med god sennep. (Liker du ikke sennep kan du jo til nød bruke ketchup om du synes det er bedre…)
Del grillpølser først i to og deretter igjen på langs.

(Denne sennepen er kjempegod og min personlige favoritt 😀 )

Legg to og to biter oppå brødskiva, legg deretter oppå osteskiver og dryss på ønsket krydder.

Stekes i stekeovnen på 200 grader i cirka 10-12 minutter. (Eller til du synes osten har smelta nok.)


Mmmmmm, SNADDER! 🙂 Når du steker ostesmørbrød i stekeovnen blir de ekstra sprø og  “crunchy” – digg!

Enjoy! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg