Spagetti carbonara i en litt sunnere versjon

Spagetti/pasta carbonara kan man nok lage i utallige varianter, men godt er det hvertfall! Det er kanskje ikke å anbefale som noe “slankemat” siden det inneholder både fløte og bacon (og parmesan for den som liker det), men man kan jo alltids lage sin egen variant med noen sunnere ingredienser.

Dette gjorde nemlig jeg i går da jeg lagde min versjon av carbonara. Jeg byttet ut vanlig pasta med fullkornsspagetti, byttet ut bacon med skinke og jeg hadde også oppi erter for å få litt grønt i retten.

Carbonara – 2 porsjoner:

Fullkornspasta til 2 porsjoner (anbefaler båndpasta som for eksmpel trådspagetti eller tagliatelle til carbonara-retter)
100 gram skinkebiter 
2 egg
1 dl matfløte
1/3 løk
1 fedd hvitløk
1/2 boks selskapserter

 Kok pastaen etter anvisning på pakken. Hakk opp løk og hvitløk og la dette surre i en varm stekepanne. Tilsett skinkebitene og la disse bli varme. (Jeg brukte faktisk juleskinkerester! :)) 

Hell av pastavannet når dette har kokt ferdig. Ha pastaen tilbake i kjelen. Visp sammen eggene og matfløten i en skål og ha dette oppi samme kjele.

 

Ha oppi skinkebitene og løken, bland sammen med rolige bevegelser til eggeblandingen har stivnet. Kok ertene og hell alt over i en dyp tallerken. Tilsett grovkvernet pepper på toppen, og revet parmesan om du liker det. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg