Oppskrift: Vaniljekremtopper (Lavkarbo)

Pappa har lekt bakemester de siste dagene her hjemme, og her kommer en av oppskriftene. 

Vaniljekremtopper – ca 30 stk:

2 plater gelatin
2 eggeplommer
2 ss sukrin
1/2 ts vaniljesukker 
1 dl fløte
50 g smør
Smeltet sjokolade til å dyppe i

Legg 2 plater gelatin i kaldt vann. Kok opp eggeplommer, sukrin, vanilje og fløte. La det koke til det tykner, dette tar noen minutter. Ta kjelen bort fra platen og rør inn smøret.
Klem ut alt vannet fra gelatinplatene og rør de inn i vaniljekremen. Avkjøl blandingen.

Lag små topper av vaniljekremen, toppene bør være små – omtrent som en konfektbit. Sett vaniljekremtoppene kaldt. Etterpå dypper du de i smeltet sjokolade og lar dette igjen avkjøles.

 

Skal også legge ut oppskriften til troikakonfekt. 🙂

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg