Ingers lavkarbobrød

 Personlig så er jeg ingen stor brødskive-spiser, rett og slett fordi jeg ikke føler at jeg blir ordentlig mett av det og at jeg blir sulten igjen kort tid etter.

Allikevel får man jo av og til sånn “kick” at man får lyst på en spesiell matvare, og denne gangen så var det faktisk brød-radaren som slo inn. Og da var det at jeg fikk øye på “Ingers Lavkarbobrød” som jeg tenkte jeg kunne prøve.

Dette brødet inneholder cirka halvparten av karbohydrater i forhold til “vanlig grovbrød” samt er noe mer rikt på fett. Siden jeg under kostholdsregistreringen min (i forbindelse med en skoleoppgave) oppdaget at jeg ligger noe over anbefalt inntak av karbohydrater (Anbefalt er 50-60 energiprosent, jeg lå på et gjennomsnitt på 62 energiprosent) og at jeg lå under den anbefalte grensa for fett (som er 25-35 energiprosent, mens jeg lå på cirka 18-19 energiprosent), så tenkte jeg at dette brødet hvert fall ikke vil gi en enda skjevere fordeling.

 

Brødet har skravert fire av totalt fire mulige når det gjelder brødskalaen (ekstragrovt)og i tillegg en grovhetsprosent på 100%. Det blir jo ikke bedre enn det!  

Og så da, smakte det godt? Svaret er JA.  Og ikke minst, ble jeg mett av det? JA.
Mitt tips generelt til brødmat er å erstatte en av skivene ved å heller ta på ekstra pålegg (mager ost eller magre kjøttpålegg) og grønt (agurk, tomat, paprika, druer, salatblad etc) siden proteiner og fett vil bidra til å gi deg lengre metthetsfølelse.

 Så dette brødet kan absolutt anbefales.

 

 

– Silje Bjørnstad –  

2 kommentarer
    1. Ser ut som et bra brød, men hvorfor måtte de putte inn så mye hvetegluten? Det var dumt. Men flott at du ble mettere med dette brødet! Mange skulle nok byttet ut det vanlige høykarbobrødet til frokost med noe som dette 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg