I 2012 har flere mateksperter uttalt at tradisjonelle nordiske retter vil komme mer og mer tilbake. Samtidig er folk blitt mer bevisst på å bruke rene råvarer og kortreist mat.
Og det er jo kjempepositivt hvis denne utviklingen vil fortsette! Så hurra for husmannskosten!! Det er ingen tvil om at folk blir mer og mer opptatt av kosthold og vi vil vite hvor maten vi spiser kommer fra og hva det faktisk er vi spiser.
Nordisk mat har masse spennende og smaksrike råvarer, og ikke minst så har vi så mye godt, sunt og næringsrikt – så bruk disse råvarene! Ta i bruk mer bær, urter, grønnsaker, sopp, frukt, fisk og kjøtt som du selv bruker i matlagingen. Siden jeg har ei venninne som lurte på om jeg kunne komme med noen middagstips fordi hun var så matlei her om dagen, så kommer det en liste her jeg håper vil være til inspirasjon.
.NORSKE TRADISJONSRETTER:
* Hjemmelagde kjøttkaker med kålstuing eller ertestuing og kokte poteter/potetstappe
* Fiskeboller i hvit saus med raspet gulrot
* Seifilet med løk
* Spekemat – den norske varianten av tapas! Eggerøre, røkelaks, stuede poteter, spekepølser mm.
* Hjemmelaget lapskaus
* Får i kål
* Kokt torsk med purreløk, gulrøtter og persillesmør
* Koteletter med grønnsaksstuing/surkål og poteter og sjysaus
* Lammestek med ovnsstekte grønnsaker
* Reinsdyrsstek med rørte tyttebær og viltsaus
* Hjemmelaget gryterett med ris og salat
Jeg bruker ofte matprat.no til inspirasjon om jeg trenger tips og ideer til matlagingen – og der finner du oppskrifter til alle disse rettene, samt mange andre gode forslag.