Rødbeter – en god antioksidantkilde

Rødbeter er ikke akkurat noe jeg har hatt for vane å spise, men det er en undervurdert rotgrønnsak! Den har en søtlig, mild smak og kan både kokes, stekes, saltbakes, gratineres eller man kan prøve seg på rødbetpure. Uansett hva slags tilberedening så husk for all del at grønnsaken kan sette MYE farge på både hender og kjøkkenbenk – evnt klær 😉

På BAMA sine hjemmesider står det at rødbeter er rik på kostfiber og B-vitamin folat. Den inneholder også en del kalium og den sterke lillafargen skyldes en kombinasjon av betacynin og betaxantin, og gjør rødbeter til en god antioksidantkilde. (Faktisk så er rødbeten den rotgrønnsaken som inneholder mest antioksidanter).

NÆRINGSINNHOLD per 100 gram:

 

Jeg prøvde meg på ovnsbakte grønnsaker i går, da med rødbeter, brokkoli og gulrot. Ovnsbakte grønnsaker er jo så digg og lettvint, og kan brukes til de fleste middager. 

Skjær rødbeter i båter og legg det sammen med gulrotstaver og brokkolibuketter i ildfast form. Bakes i ovnen på cirka 190 grader i 30-40 minutter avhengig av størrelsen på grønnsakene.

Enjoy! 🙂

 

– Silje Bjørnstad – 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg