Grove ost&skinkehorn

Jeg synes det kan være kjempegøy å lage mat, men er det en ting jeg ikke er god på (og derfor holder meg unna) så er det baking. Enten om det er brød, rundstykker eller annen gjærbakst. Allikevel prøvde jeg meg på ost&skinke-horn for første gang tidligere denne uka. Grunnen? Jo, jeg snakka med ei venninne som nettopp hadde lagd seg dette og etter den telefonsamtalen har jeg hatt helt “cravings” for horn – samtidig som det er veldig lettvint å ta meg seg som lunsj på jobb! 🙂

 

Så her kommer oppskriften og med grovt mel gir disse deg skikkelig metthetsfølelse, tro meg. Selv brukte jeg en ferdig melblanding kalt “grovbakst”, men har du ulike meltyper ståendes hjemme kan du mikse litt selv med for eksempel sammalt hvete fin/grov, hvetemel, havregryn, solsikkefrø osv.

 Ca 10 – 12 horn

500 gram melblanding 
3 dl lettmelk (kan også bruke vann, jeg brukte ekstra lett melk)
1 ts salt
60 gram smør
25 gram gjær
1 egg til pensling
Ost
Kokt skinke
Eventuelt  valmuefrø eller sesamfrø til å drysse oppå hornene

 

Smelt smør og ha i melken, blandingen skal være fingervarm. Bland sammen mel og salt, hell oppi melkeblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss litt mel oppå deigen og sett til heving på et lunt sted i cirka 1 time. Deretter deler du deigen i to og kjevler ut i to store sirkler. Del sirklene opp i  5-6 like store “trekanter” og legg på osteskiver og skinke. Rull hver del sammen fra ytterkanten og inn mot midten. Form som horn og legg dem på stekebrett med bakepapir. Legg håndkle over hornene og la de etterheve i cirka 30 minutter på et lunt sted. Pisk egg og pensle hornene før steking, og eventuelt dryss over valmuefrø/sesamfrø. Stekes midt i ovnen på 220 grader. Avkjøl på rist under håndkle og legg de etter hvert i plastpose. Hornene kan fryses ned. 

Deig før og etter heving. “Its magic!”

Tips: Hvis du vil kan du droppe ost&skinke og heller lage horn uten noe fyll. Del de i to og ta på det pålegget du selv ønsker når de er ferdige. 🙂


Greit, de ble kanskje ikke helt som de mamma pleier å bake, men de var absolutt godkjente til å være første forsøk. Note-til-seg-selv; Sånn til en eventuell neste gang: MER OST! 😀

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 


0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg