Saftig gulrotbrød, hjemmelaget frokostblanding og matpakkewrap.

 

Jeg satt og bladde litt i boken “Mathjelpen for foreldre” som jeg har skrevet om tidligere: Les innlegget her. 

I denne boka finnes det masse fristende tips og oppskrifter og kanskje spesielt for de som har travle hverdager enten de består av jobb, skole, barn, hobbysyssel, trening eller en kombinasjon av hele sulamitten.


Ekstra saftig grovbrød med gulrot (Brødene egner seg godt til frysing!)

50 g fersk gjær
5 dl lettmelk
1 ts salt
1 ss honning
2 ss soyaolje
1 dl linfrø
2 gulrøtter
2 dl havregryn
300 g fin sammalt hvete
300 g hvetemel

Smuldre gjær i en bakebolle og varm melken til den er fingervarm. Rør gjæren ut i litt av melken. Tilsett salt, honning og olje. Rør inn linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn. Elt inn melk til en passe fast deig som slipper bollen. Sett deigen til heving i ca 30 minutter. Deretter tar du og deler deigen i to. Rull hvert emne til en pølse og legg i en smurt brødform. Etterhev brødene i 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg og sted ved 200 grader nederst i ovnen i 30-35 minutter.  (Gulrot og havregryn gjør brødet ekstra saftig samtidig som du får et brød som er rikere på vitaminer og mineraler)

Hjemmelaget frokostblanding

1 dl havregryn
1 dl havrekli
1 dl linfrø (Rik på fiber og inneholder omega 3.)
1 dl hvetekim
1 dl solsikkekjerner
1 dl nøtter (hasselnøtter, mandler, valnøtter)
1 dl tørket frukt og bær (banan, aprikos, fersken, papaya)
Frisk frukt og bær

Bland alle ingrediensene godt sammen. Tilsett frisk frukt og bær ved servering. Frokostblandingen passer med melk, yoghurt eller smaksatt melk, og du kan også bruke den i smoothies. (Mange frokostblandinger inneholder mye sukker og lite fiber. Lager du den selv kan du selv bestemme ingrediensene slik at du får en sunnere blanding med de råvarene du liker.) 

Matpakkewrap – 4 porsjoner

4 fullkornslefser
1 hjertesalat
2 vårløk
1 moden avokado
1/2 sitron
200 gram oppskåret kokt skinke
Sennep (gjerne grov type) 

Vask salaten og skjær den opp i strimler. Skjær opp vårløk og avokado og drypp noen dråper sitron på avokadoen så holder den lenger på fargen. Smør sennep midten og fordel ingredisene utover lefsen før du ruller den sammen. (Disse kan gjøres ferdige kvelden før og oppbevares i kjøleskapet.)

ENJOY! 🙂

– SIlje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg