Vet du egentlig hva du spiser? Slik blir du lurt at matmerkingen

“Vaniljesaus uten vanilje, blåbærjuice med kun 11% blåbær…..” En ny rapprt fra Forbrukerrådet viser at en rekke matvarer driver med villedende merking.
Dette gjelder spesielt der det blir brukt betegnelser som for eks “100 prosent”, “Ekte”, “Hjemmelaget” eller “Tradisjonelt”
Forbrukerrådet kritiserer matvarebransjen (Foto: Kristin Granbo/NRK)
(Bildet er hentet fra NRK.no)

Blant produktene finner man for eksempel “Fiskegrateng” med kun 24% fisk, “REMA 1000 kyllingkjøttdeig” med 60% kylling, “Piano Mandelpudding” helt uten mandler, Prior Kalkunfilet Natuell med kun 53% kalkun (30% er hønefilet), “Appelsinskinke” uten appelsin der rapporten spør om hvordan produsenten har kommet frem til dette produktnavnet, “Chiquita Smoothie Blåbær & Tranebær” med 5% tranebærpure og 5% tranebærpure (produktet består hovedsaklig av druejuice og eplepure).
Se hele listen her. Den er absolutt verdt å lese og rapporten er oversiktlig og lettlest. 

I kveld vil programmet “Debatten” ta opp dette temaet – så skru på NRK1 klokken 21.30 for å se hva som blir sagt og hva blant NHO og produsentene selv sier om merkingen. 
NHO er en interesseorganisasjon for flere matvareprodusenter som lager produktene som selges i norske butikkhyller.
Les også denne artikkelen fra NRK for mer informasjon: – Matvarebransjen driver med bløff
– SIlje Bjørnstad – 
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg