Oppskrift: Fløteis – lavkarbo

Ikke noe stress med LCHF-kosthold når man kan lage denne superenkle og deilige iskremen!

Oppskriften varierer avhengig hvor mye du ønsker å lage (eventuelt hvor mye fløte du ønsker å bli kvitt). Men det kan uansett være greit å huske på at for hver desiliter fløte tilsetter du en eggeplomme.

Oppskrift:

4 dl kremfløte
4 stk eggeplomme
2-3 ss natreen (eller annet søtemiddel, for eksempel 3 ss sukrin eller sukrinmelis)
2 ts vaniljepulver (eller frøene fra to vaniljestenger)
Eventuelt revet mørk sjokolade/kakaopulver, kokosmasse/kokosmelk for ekstra smak

Pisk sammen eggeplommer og søtningsmiddel. Pisk kremfløten til krem sammen med vaniljepulveret.

Tilsett den gule eggeblandingen.

 

Dette blir “fløteis med vaniljesmak”, men hvis du ønsker sjokoladesmak kan du for eksempel ha oppi 2-3 ss kakaopulver eller litt revet sjokolade. Kokosis lager duved å ha oppi kokosmasse og litt kokosmelk – smak deg frem 🙂 Du kan også lage “bær-is” ved å tilsette for eksempel rørte jordbær eller bringebær. Ha blandingen i bokser og sett isen i fryseren. Nyt etter 3-4 timer. Det er lurt å røre i isen hvert 30.minutt!

Fløte is med sjokoladesmak basert på kakaopulver.

Næringsinnhold per 100 gram for fløteis med vaniljesmak:

353,7 kcal. 2,7 gram karbohydrat, 4,2 gram protein, 36,3 gram fett. 

Energiprosent:

6,3 E% fra karbohydrater, 8,7 E% fra proteiner, 84 E% fra fett. Med andre ord – helt perfekt når man skal ligge på minst 70 energiprosent fra fett som jeg gjør i LCHF-prosjektet. 

Enjoy! 

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg