Oppskrift: Enkel og digg bacon&brokkolipai - lavkarbo (- Silje Bjørnstad -)
Forside Om meg Mine artikler Kontakt

Oppskrift: Enkel og digg bacon&brokkolipai - lavkarbo

Du trenger:

Paibunn:
4 små/medium egg (eller 3 store) 
1 dl kremfløte
ca 25 gram ekte meierismør

Paifyll:
0,5 dl helmelk
0.5 dl kremfløte
100 gram bacon
200 gram brokkoli
150 gram ost 
Eventuelt litt salt og pepper/andre krydder/urter


Smelt smør og ha dette oppi en paiform/ildfast form. Sett ovnen på 225 grader. Visp raskt sammen egg og 1 dl kremfløte og ha denne blandingen oppi paiformen med det smeltede smøret. Stek "paibunnen" til overflaten er tørr og har fått farge. Ta ut formen og la den hvile.

Skjær bacon i biter og brun dette lett i stekepannen. Kok brokkolibukettene og fordel dette oppi paiformen sammen med baconbitene.

Riv ost og bland sammen med helmelk og resten av kremfløten. Hell over osteblandingen, krydre med eventuelt ønsket krydder/salt/pepper og stek paien i 10-15 minutter til osten er smeltet og overflaten ser innbydende ut. 

Server gjerne med en grønn salat ved siden av. Og husk at fyllet kan varieres som du selv ønsker, enjoy! :)Pairester oppbevarer du i kjøleskapet - det smaker like godt dagen etter, både kald og oppvarmet.

- Silje Bjørnstad - 

 
 • Skriv en ny kommentar

  Silje Bjørnstad

  Utdannet journalist (arbeider i Side2.no/Nettavisen) og våren 2013 vil jeg være ferdig utdannet ernæringsfysiolog. For tiden vil min blogg gi et innblikk av meg både privat og i jobbsammenheng. Jeg ønsker å dele mine erfaringer og tips innen kosthold og matoppskrifter, samt sosiale medier og media generelt. Jeg kan tilby kostveiledning og ernæringsråd til privatpersoner gjennom konsultasjoner, hjemmevisitt, eller via mail. Jeg tar også oppdrag innen foredrag og skriving av artikler og andre relevante oppdrag innen informasjons- og kommunikasjonsarbeid. Kontakt: Silje1987@hotmail.com eller silje.bjornstad@nettavisen.no

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde
  hits

  Matbloggtoppen