Oppskrift: Enkel og digg bacon&brokkolipai – lavkarbo

Du trenger:

Paibunn:
4 små/medium egg (eller 3 store) 
1 dl kremfløte
ca 25 gram ekte meierismør

Paifyll:
0,5 dl helmelk
0.5 dl kremfløte
100 gram bacon
200 gram brokkoli
150 gram ost 
Eventuelt litt salt og pepper/andre krydder/urter


Smelt smør og ha dette oppi en paiform/ildfast form. Sett ovnen på 225 grader. Visp raskt sammen egg og 1 dl kremfløte og ha denne blandingen oppi paiformen med det smeltede smøret. Stek “paibunnen” til overflaten er tørr og har fått farge. Ta ut formen og la den hvile.

Skjær bacon i biter og brun dette lett i stekepannen. Kok brokkolibukettene og fordel dette oppi paiformen sammen med baconbitene.

Riv ost og bland sammen med helmelk og resten av kremfløten. Hell over osteblandingen, krydre med eventuelt ønsket krydder/salt/pepper og stek paien i 10-15 minutter til osten er smeltet og overflaten ser innbydende ut. 

Server gjerne med en grønn salat ved siden av. Og husk at fyllet kan varieres som du selv ønsker, enjoy! 🙂

Pairester oppbevarer du i kjøleskapet – det smaker like godt dagen etter, både kald og oppvarmet.

– Silje Bjørnstad – 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg