Hjemmelagde cookies – lavkarbo

Du trenger:

Ca 100 gram meierismør
1 egg
1 ts bakepulver
1-2 ts vaniljepulver (eller vaniljestang)
60-75 gram sukrin (avhengig av hvor søte du vil kjeksene skal være)
70-90 gram mandelmel 

Smelt smør mens du visper sammen egg og sukrin. Ha oppi smør, mandelmel, bakepulver og vaniljepulver. 

Form deigen til kjeks på et stekebrett med bakepapir

(Jeg prøvde meg på to “sjokolade-cookies” ved å blande inn litt kakaopulver i den siste deigklumpen, men jeg synes de smakte best uten).

Stek kjeksene på cirka 190 grader til du ser de har blitt gyldenbrune i kanten – cirka 11-12 minutter avhengig av hvor store kjeksene er. 

Legg de på en rist og la de avkjøles i minst tretti minutter slik at de blir gode og sprø. Kjeksene smaker også veldig godt slik som de er, eller sammen med et par osteskiver på toppen.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg