Hva spiser en ernæringsfysiolog?

Matvarer det går mye av er i hvertfall karbonadedeig og masse friske grønnsaker!

Greit å hamstre litt karbonadedeig når det først er 50% på kjøttet fordi det “går ut på dato i morgen”. Det er jo bare å fryse pakkene eller rett og slett gjøre slik som jeg gjorde i går: Steke alt sammen, ha oppi litt ulike grønnsaker, krydder og sauser i ulike porsjoner, og dermed har man både lunsj og middag de neste dagene! Da har du spart både tid og penger (egen nistemat på skole eller jobb). Samtidig så kan karbonadedeig brukes til så utrolig mye og ikke bare sammen med spagetti eller pasta: Gryteretter, taco, hjemmelagde hamburgere, karbonader, lasagne, pizzafyll, middags-form som gratineres med ost i stekeovn, hjemmelaget kebabtallerken, i pitabrød, salater og mye mer.  

I tillegg er karbonadedeig en sunn og god proteinkilde, og det inneholder en del færre kalorier og mindre fett sammenlignet med tradisjonell kjøttdeig. 

Så noen “hemmelige ingredienser”:
Oregano og chilipulver – krydder kan være det som er med på å gi matretten din et lite ekstra piff og dermed heve hele smaksopplevelsen. Oregano og chilipulver utgjør en god kombinasjon sammen med tomatsaus/spagettisaus i karbonadedeig! 

Så “hemmelig ingrediens” nummer to: Kjøttdeigsaus fra Toro som skal blandes med vann der du bytter ut halvparten av vannet med fløte. Da blir det en slags gryterettlignende konsistens og det smaker og metter mer 🙂

Og resultatet er her: 5 bokser med ferdig karbis-deig med tre ulike smaker:
1) Karbonadedeig med squash og paprika, kjøttdeigsaus og fløte
2) Karbonadedeig med gulrøtter, purreløk, Sopps spagettisaus og oregano
3) Karbonadedeig med paprika, squash, purreløk, Sopps spagettisaus, oregano og chilipulver. 

Dette kan enkelt varmes opp og spises som det er, eller man kan ha det som basisingrediens i gryterett, sammen med pasta/spagetti, gratineres med ost, spise det sammen med en grønn salat, brukes som pizzafyll etc. 

Andre tips til billige og enkle matløsninger i en hektisk hverdag kommer i et annet innlegg i løpet av uka! 🙂

Namnam! 

– Silje Bjørnstad – 

4 kommentarer
    1. Hmmm, neida, du spiser mat som allerede har gått ut på dato du. Og i går fikk jeg øye på disse pakningene og sa “hmmm, kanskje ta med et par stykker da”, mens Fredrik svarte: “Vi tar med alle!” (han er rutinert!)
      Åtte pakker karbonadedeig til 18 kroner per stk = Sikret middagsmat de neste dagene og penger spart… 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg