Marsipan uten sukker (lavkarbo-versjon)

“Julemarsipan, påskemarsipan”…. Marsipan er digg året rundt! Og når man kan lage en sunn marsipan-variant er det bare å gomle i vei med god samvittighet. 

Du trenger:

5 ss sukrinmelis
5 ss mandelmel (jeg har hørt at man “ikke kan bruke fettredusert mandelmel, men det gikk da helt fint for min del….)
2 – 3 dråper mandelessens
2 eggehviter
1 ts vaniljepulver (valgfritt, men det gir faktisk en litt “rundere/mykere” smak)
 

Visp eggehvittene litt før du tilsetter mandelmel, sukrinmelis, vaniljepulver og mandelessens. 

Sett marsipandeigen i kjøleskapet cirka 1-2 timer slik at den blir litt fastere og lettere å forme.

Deretter er det bare å forme i vei. Selv lager jeg små minimarsipankuler og minimarsipanbrød fremfor å lage en stor og feit marsipangris.

Enjoy! Oppbevar i kjøleskapet og nyt en marsipankule eller to (eller tre eller fire slik som meg….) som “snacks” eller “dessert” 😉

Du kan selvfølgelig også lage litt mer variasjon ved å for eksempel tilsette konditorfarge, dyppe marsipan i smeltet mørk sjokolade eller drysse over hakkede nøtter.

 

– Silje Bjørnstad – 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg