Lapper med herlig vaniljesmak

Ingen tvil om at jeg har fått en greie for pannekaker/lapper den siste uka… I tillegg er det gøy å eksperimentere på kjøkkenet så denne gangen prøvde jeg meg på lapper med vaniljekesam, hvem sier at kesam ikke kan varmes liksom! 😀 

1 – 2 porsjoner 
1 boks med vaniljekesam (evnt spar igjen en liten klatt du kan ha oppå lappene etterpå)
2 ss lettmelk
1 egg
2 eggehvitter 
1 ts fiberhusk (kan sløyfes) 

Visp egg og eggehvitte, tilsett vaniljekesam og melk. Ha opp fiberhusk hvis du har. Har du vaniljepulver kan du ha oppi 1-2 ts med dette også for å få frem en enda tydeligere vaniljesmak. Naaaam! 🙂 Stek lappene på middels varme, når massen har stivnet helt snur du de. T Å L M O D I G H E T er alltid viktig når man lager pannekaker/lapper/vafler-you name it, jeg snakker av erfaring… hehe.

Disse lappene ble såpass naturlig søte at du ikke trenger noe søtningsmiddel oppi røra eller på de ferdigstekte lappene. Server med bær og gjerne litt vaniljekesam. (For variasjon kan du gjerne tilsette 1 ts kanel og 1 ts kardemomme i røra også! Nam-nam!)

 

Her er det bare å nyte med god samvittighet. 

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg