Ovnsbakt fiskefilet med appelsinsaus

Til 2-3 porsjoner:

200-300 gram fiskefilet 

+

Appelsinsaus:
1 appelsin
1/2 ss smør
1 ss hvetemel (jeg bruker johannesbrødkjernemel)
1,25 dl melk
1/2 dl ferskpresset appelsinjuice
Salt og hvit pepper
1/2 buljongterning (enten fisk- eller grønnsaksbuljong)

Stek fisken et par minutter på hver side før du legger den i en ildfast form. Lag sausen ved å smelte smør,  spe med melk (blandet sammen med 1 ts johannebrødkjernemel eller hvetemel) og appelsinjuice og rør ut buljongen. Smak til med salt og pepper og la sausen småkoke i cirka 10 minutter. 

Hell sausen over fisken og legg over et par appelsinskiver (fjern skallet rundt). Stekes i cirka 20 minutter ved 175 grader. Server med ønsket tilbehør. Jeg hadde blomkålpure og kokte brokkolibuketter som tilbehør, det kan absolutt anbefales! Blomkålpure lager du enkelt ved å koke opp blomkål i en kjele med vann, hell av vannet og tilsett 1,5 ss smør + 0,5 dl dl melk (eller fløte). Bruk en stavmikser til å få en jevn og glatt blanding. 

Enjoy! 

– Silje Bjørnstad – 

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg