Ovnsbakte skiver av squash med ulike krydder er et tilbehør som kan brukes til MYE, eller du kan bare spise det som snacks. 🙂
Tidligere denne uka lagde jeg meg salat med kyllingspyd og nettopp sånne squashskiver – nam. Jeg innrømmer at jeg ikke kan ta æren for kyllingspydene denne gangen da de er fra denne svenske pakningen:
“Kyllingspyd med peanøttsaus”. 50 stk i en pakning som du oppbevarer i fryseren og bare varmer opp i stekeovnen i 15 minutter. De kan absolutt anbefales!
Ovnsbakte squashskiver:
1 squash
Valgfritt kryddet (For eksempel grillkrydder, oregano, timian, paprikapulver etc)
Skjær opp squashen i litt tykkere skiver og legg de på bakepapir på et stekebrett. (Du kan la skivene “tørke” litt på et tørkepapir i noen minutter først for å redusere litt av vannmengden, da blir de litt mer «crispy».)
Krydre med ønsket krydder over skivene og stek i stekeovnen på 225 grader i cirka 20-25 minutter. (Avhenger av hvor myk eller crispy konsistens du vil ha, men etter 20 minutter er de litt harde i kanten og mykere mot midten 🙂 )
Til dessert: Verdens enkleste “bær-is-smoothie”:
200 gram fryste bær
1-1,5 dl melk
Søtningsmiddel
Putt alt i en blender, hell smoothien oppi et glass og NYT.
ENJOY!
TIPS: Pakk resten av squashen i aluminiumsfolie før du legger den tilbake i kjøleskapet. Da holder den bedre på fuktigheten og “tørker ikke” ut så fort. 🙂
– Silje Bjørnstad –