Kyllingwok med verdens enkleste (og faktisk også den beste og mest smakfulle) woksaus

Jeg er STOR fan av naturlige og rene råvarer fordi det smaker SÅ mye bedre og er mye sunnere enn behandlet mat som er tilsatt for eksempel salt og sukker. Dette ødelegger jo de gode smakene!

Så her er et forslag til en kjempeenkel og rask wok med masse deilig smak uten at du trenger verken mange eller “fancy” ingredienser.

Til 1 person:
1 stk kyllingfilet
1/3 rødløk
1/3 rød paprika
1/4 squash
1-2 hvitløksfedd
2 ss soyasaus
olje til å steke i 

Skjær opp kyllingfilet i biter og stek i en nøytral olje. Deretter skjærer du rødløk og paprika i strimer og deler opp squashen i terninger. Ha oppi grønnsakene når kyllingen er gjennomstekt. Sausen er enkelt og greit 2 ss soyasaus + 1-2 fedd hvitløk (avhengig av hvor glad man er i hvitløk 🙂 ), men du MÅ ha hvitløkspresse slik at hvitløken blir ordentlig delt opp. 😉 Bland sammen soyasaus og presset hvitløk oppi resten av woken, bland godt og la alt stå å varme seg i 5-6 minutter slik at smakene virkelig får satt seg. Ikke undervurder denne før du har prøvd 😉

Er du glad i litt ekstra sterk mat tilsetter du litt finhakket chili + bittelitt finhakket chilifrø: HOT! 

 

Server med ønsket tilbehør. Jeg er veldig glad i supergrønnsaken brokkoli siden den er ekstra rik på vitaminer og mineraler så jeg spiste bare 1/2 brokkoli ved siden av, pluss at jeg drysset  over en neve usaltede cashewnøtter. NAM! Så enkelt, så raskt, så sunt og så sabla godt og smakfullt! 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg