Denne lettvinne desserten lages på under ti minutter og kan nytes med en gang. Den inneholder ikke sukker og næringsinnholdet per porsjon fra følgende oppskrift er:
Cirka 65 kcal
Karbohydrater: 4,3 gram
Protein: 6,4 gram
Fett: 2,1 gram
Til 2 porsjoner
2 eggehvitter
cirka 0,2 – 0,3 dl melk (kan sløyfes – da blir det litt mer “fluffy” sjokolademousse. Kan også bytte ut melk med 1 eggeplomme)
2-3 ss bakekakao (smak deg frem til hvor kraftig sjokoladesmak du ønsker)
1 -2 ss sukrin (smak til selv hvor søtt du vil ha det)
1-2 ss sukrinmelis
Stivpisk eggehvitter sammen med sukrin (smak deg frem på søtsmaken).
Den obligatoriske testen for å sjekke at eggehvittene er stivpisket: Snu bollen oppned og håp at blandingen ikke renner ut… 😉
Bland sammen melk/eggeplomme og kakaopulver i en annen bolle og hell sjokoladesausen i eggehvittblandingen. Vend forsiktig inn med en slikkepott. Tilsett sukrinmelis og smak om du eventuelt ønsker mer kakaopulver/sukrinmelis i sjokolademoussen.
Hell over i dessertskåler og nyt med en gang, eller sett de i kjøleskapet cirka 20-30 minutter for litt stivere konsistens.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.
Den så veldig god ut! Et stort pluss at den er sunn 😉
Hvordan fikk du det dtivpisket med en håndpisk? Måtte du røre lenge?
Cathrine: Hehe, Jeg vil ikke si at det egentlig tok så fryktelig lang tid, men jeg tar jo i “skikkelig” da jeg først pisker med “store og raske pisketak” for å få det luftig 🙂
Hei Silje! Så fin oppskrift! Jeg håper det er i orden at jeg linker til bloggen din og bruker oppskriften som “Dagens tips” i Vektklubb.no 🙂
Elisabeth: Hei!:) ja selvfølgelig, det er jo bare kjempehyggelig! Ha en flott dag og god sommer:)
Hei, lurer på om det er 65 kcal i pr. porsjon?
Lisa: Ja, det stemmer 🙂