25. mars – Vaffeldagen: Naturlig rike proteinvafler, lavkarbo-vafler, vafler uten sukker/hvetemel

I dag er det den store Vaffeldagen som feires rundt omkring i verden. Her får du derfor tips til 3 ulike vaffeloppskrifter:

Naturlig rike proteinvafler (ca 6 plater:

4 egg
1/2 boks cottage cheese
5 ss havregryn
1/2 ts bakepulver
Kardemomme/kanel (kan sløyfes)
1 ss søtningsmiddel (smak deg frem, avhenger av hva slags søtemiddel du bruker, for eks Natreen, sukrin etc) 
Smør/olje til steking 

Bland alle ingrediensene i en bolle og la røren svelle i femten minutter før du steker vaflene i vaffeljern. Bruk smør/olje til å smøre jernet før du steker platene. 

Vafler – Lavkarbo (10-12 plater):
4 egg
4 ss sukrin
3 dl seterrømme 
0,8 – 0,9 dl mandelmel
2 ts bakepulver 
1 ss fiberhusk 
Kardemomme/kanel (kan sløyfes) 

Pisk sammen egg og sukrin. Tilsett deretter seterrømmen og bland godt. Ha oppi det tørre til slutt og la røren  svelle noen minutter. Ta ca 1 ss røre til hver plate, og dette gir tynne vafler, men de er så mektige og gode!

Vafler uten hvetemel og sukker, med vaniljesmak/kokossmak/sjokoladevafler
4 store egg
100 gram smeltet smør
3-4 ss havregryn
1 ss søtningsmiddel (for eks natreen/splenda)
1/3 beger rømme (eller cottage cheese)
En skvett melk (se ann konsistensen på røra)
Ønsker du å tilsette litt ekstra smak på vaflene kan du tilsette for eks: 2-3 ss kokosmasse, 2 ss proteinpulver med vaniljesmak eller sjokoladesmak, 1 ts vaniljepulver eller lignende)

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør rundt. La røren svelle 15 minutter før du steker de i vaffeljern. 

ENJOY!

– Silje Bjørnstad – 

 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

 

7 kommentarer
    1. Prøvde den øverste oppskriften, cottage-cheese, havregryn og egg. Det går jo ikke ann å steke disse uten at de blir totalt ødelagte når man tar opp vaffeljernet! UANSETT hvor mye man smører så klisterer de seg BÅNN fast .. Hvorfor blir d slik?

    2. Don Patrick Jakobsen: Hei! Har du prøvd å bruke en blender til å mikse sammen røra slik at ingrediensene blir litt mer “finfordelt”? Skru også ned varmen og ha tålmodighet slik at platene ikke risikerer å bli brent i stedet for gjennomstekt.

    3. Ja kjørte alt i blender, å fikk en ganske fin røre, og brukte ganske svak varme. Kanskje det enkelt og greit er vaffeljernet som har gått sin gang!

    4. Hvis du i den øverste oppskrift bytter ut cottage cheese med 1 boks philadelphia og tilsetter en klype fiberhusk og 1/2 dl malte mandler (ikke mandelmel), så blir det iallefall veldig bra vafler 😉 Bare fyll vaffeljernet med så lite røre du kan for å dekke bunnen av jernet. Anbefales servert med smør og 85% sjokolade 😉 Kjempegodt

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg