Tradisjonsmat: Kålstuing

Hodekål er en kalorifattig grønnsak som er rik på blant annet fiber, C-vitamin og folat. Kålstuing er nok ikke det som er “mest” vanlig å lage til middag nå for tiden (ikke i min generasjon hvertfall), men det er faktisk en veldig god norsk tradisjonsrett! Og med dette som tilbehør trenger du ikke å lage saus til middagen. I tillegg er det kjempeenkelt!

Til ca 3 porsjoner:

25 gram smør
1/2 middels stor hodekål  
1,5 dl melk
Johannesbrødkjernemel (eller vanlig hvetemel) 
Muskatnøtt
Evnt salt og pepper 

Skjær kålen i strimler og kok i vann til strmilene blir møre (ca 15-20 minutter). 

Bruk halvparten av melken til å lage jevning ved å vispe melk og johannesbrødkjernemel/hvetemel i en bolle eller lignende (se an hvor mye tykk du ønsker at stuingen skal være, tilsett bare litt om gangen). Smelt smør i en kjele og tilsett litt og litt av mel-melkeblandingen mens du rører rundt på middels varme. Blandingen skal bli tykk, fortsett å piske mens du til slutt har oppi resten av melken til du får ønsket konsistens. Sil av vannet av kålen og vend kålstrimlene inn i sausen. Smak til med krydder – gå forsiktig fram da det fort kan bli for kraftig muskatnøtt-smak.

Server som deilig tilbehør til middagen.

Enjoy!

– SIlje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg