Sunnere pizza: 3 alternativer til den klassiske hvetemel-pizzabunnen

Pizza er noe som kan varieres i det uendelige, både når det gjelder pizzafyll og pizzabunn.

Men de klassiske pizzabunnene av vann, hvetemel og gjær er ikke så mye å skryte av når det gjelder næringsinnhold eller smak, så her er tre forslag som kanskje kan inspirere deg til å prøve en liten vri når det gjelder pizza:

Ostesmørbrød-pizza:
Dette er en variant Fredrik skal ha æren for. Her bruker du rett og slett brødskiver som pizzabunn, gjerne da av den grovere varianten (Havrebrød kan anbefales! 🙂 ). Deretter har du på tomatsaus/ketchup, ønsket pizzafyll, ost og oreganokrydder. Stek i stekeovn på cirka 225 grader til osten har smeltet. 

Lompe-pizza (min favoritt for tiden):
Fordel lomper utover et stekebrett med bakepapir (eller aluminiumsfolie hvis du er tom for bakepapir slik jeg var i dag). Legg på tomatsaus/ketchup og ønsket fyll. Lompepizzaene stekes på 200-225 grader i cirka 8-9 minutter til lompene har fått en gyllen stekeskorpe og osten har smeltet.

(Det her ble min lunsj i dag: “Speltlompepizza hawaiian style” (ja, jeg tilhører den gruppa som ELSKER ananas på pizza… 😉 )

Proteinrik pizzabunn (lavkarbo-vennlig):

Bunn til 2-3 personer:
2 dl revet ost
4 egg
1 ts salt
1 ts fiberhusk
1 ss toppet mandelmel
ca 0,7-0.8 dl vann
Oregano 

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland sammen, men ha i vann til slutt slik at du får en passe konsistenstykkelse (ikke sikkert du har bruk for alt). Hell pizzarøren over på et bakepapir og stek denne på 180 grader i 20 minutter. Ha deretter på fyll og stek pizzaen i 10 minutter på 250 grader. 

 

Enjoy!

 

– SIlje Bjørnstad – 

 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg