Sunn og mager krydderkake med banan

Etter et meget vellykket forsøk med den sunne og magre sjokoladekaken tidligere i uka fikk jeg lyst til å prøve meg på en krydderkakeversjon også. Nå er jeg utrolig dårlig til å skrive opp ingrediensene ettersom jeg jeg prøver meg frem, men tror det ble noe sånn som det her:

Krydderkake med banan, uten hvetemel og sukker:

2 eggehvitter
1 egg
50 gram kesam (vanlig eller vanilje. Kan også bruke Skyr)
20-25 gram kokosmel (eventuelt mandelmel)
3-4 ss sukrin (smak deg frem om du vil ha det søtere/mindre søtt)
1 ts kanel
1/2 – 1 ts kardemomme
1 overmoden banan (kan sløyfes)
4 ss melk
(Blir denne røren for tykk/tynn tilsetter du mer væske/tørrvare)

Bland kesam, melk og det ene egget. Tilsett sukrin og deretter resten av tørrvarene. Mos bananen med en gaffel og ha oppi. Til slutt stivpisker du eggehvittene som du blander forsiktig sammen med resten. Ha kakerøren i en form og stek på 175 grader i cirka 20-25 minutter (sjekk hvordan kaken er etter 20 minutter og følg med de siste minuttene slik at den ikke blir overstekt).

Gjett om det lukta godt på kjøkkenet da den her kom ut av ovnen! 😀

La kaken avkjøles før du har på eventuell glasur.

Siden kaken i seg selv er relativ flat så “bygger jeg i høyden” med glasur imellom kakelagene og glasur på toppen:

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

 

2 kommentarer
    1. Hilde Marie: Hei! Det er vanskelig å si noe da det gjelder “antall” kakestykker. Det kommer an på hvordan man deler opp kaken og om man “bygger i høyden”. Men at 3-4 personer kan dele på en sånn kake tror jeg skal gå greit. 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg