Bringebær- og mangosorbet, sukkerfri og sunn

En perfekt og deilig sommerdessert eller rett og slett en genial erstatning for kjøpe-is:

Bringebærsorbet:
Ca 200 gram fryste bringebær
4-5 ss varmt vann
1-2 ss sukrin eller annet søtningsstoff (Smak deg frem for hvor søtt du vl ha det)

Bland sammen med en stavmikser og sett i fryseren en halvtime. Husk å røre litt rundt i sorbeten av og til for å hindre dannelse av iskrystaller.

Mangosorbet:
1 stor moden mango
Eventuelt litt søtningsmiddel (jeg trengte ikke dette da mangoen i seg selv var søt nok på smak)
Eventuelt litt vann (jeg trengte ikke dette heller da mangoen var meget saftig)

Skrap ut fruktkjøttet av mangoen (et tips er å bruke en skje), bland sammen med en stavmikser og sett kaldt. Denne trengte cirka et par timer i fryseren før den fikk sorbet-konsistens. Husk å røre litt rundt i sorbeten av og til for å hindre dannelse av iskrystaller.

Søtt, sunt og ikke minst så utrolig enkelt! 🙂 Null tilsatt sukker men i stedet en forfriskende og deilig søtsmak samt gode næringsstoffer og vitaminer fra frukten.  

Man kan selvfølgelig variere med ulike frukter og smaker i slike sorbeter, men bringebær- og mangosorbet sammen er virkelig noe jeg kan anbefale. 

De som liker “lollipop”, kommer til å ELSKE smaken av de to sorbetene her sammen:

Nyt med god samvittighet!

– Silje Bjørnstad –  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg