“Wish it, dream it, do it”

Håper alle hadde en herlig lørdag og pinseaften i går.

Selv tilbrakte jeg kvelden hos ei venninne og det var så utrolig koselig. Og denne dama her bør flere bli inspirert av.

Flere steder i leiligheten var det nemlig hengt opp små merknader med ord og uttrykk som motiverer og gir positiv energi. Det trenger ikke å være “fancy” skilt eller lignende, bare rett og slett noen små lapper her og der med ord som på en måte indirekte minner deg på hvor BRA du er.

Generelt er det for mange fort gjort at det blir mye fokus på “det som ikke er bra”, “ting som må fikses”, “ting som skulle vært annerledes” osv. Så jeg gjør som jeg pleier og slår et slag for positive tanker og realistisk optimisme. Det er så lite som skal til.  

 

I tillegg fiks jeg tips om denne appen: 

“Gratitude” – en veldig enkel app som er ment for å skrive ned ting man er glad for/en positiv opplevelse/et kompliment eller lignende som du er takknemlig for. Så enkelt og samtidig så motiverende og viktig å huske på i hverdagen. 

Bare som et banalt eksempel kan jeg for eksempel en dag være takknemlig for “solskinn, at jeg kan trene, at jeg har lest eksamenspensum, at jeg har fått i meg næringsrik mat”. 

Altså, jeg har ikke tatt helt av her med “åndelige guider” og “finne-meg-selv-yoga-øvelser”, men et poeng her er at sånne små notater er så viktig å ta frem de gangene man føler at verden går litt i mot, man har en dårlig dag eller om man opplever en eller annen negativitet. Er rimelig sikker på at slike påminnelser ville ha hjulpet mange til å fokusere på at glasset er halvfullt istedet for at glasset er halvtomt… 😉 

Samtidig så er jeg inne i eksamenslesing som blant annet handler om nettopp det å kunne mestre utfordringer, hva slags forventninger man har til seg selv og ikke minst hvordan man får de ulike forventningene.

Enkelt forklart så er for eksempel en teori “CATS-teorien”. Denne går ut på at man stadig blir utsatt for en eller annen form for stimuli/stressfaktor, og hvordan man takler denne påvirker også helsen og fysiske forandringer i kroppen. Stadig liten tro og ingen mestringsfølelse fører til mer stress og slitasje på kroppen, noe som også kan føre til utmattelse og sykdom.

Et viktig begrep i denne teorien er “responsforventning” – altså hva slags innstilling du har for den eventuelle utfordringen/stimuliet du blir utsatt for. 

Og for å best kunne takle og å klare disse stressfaktorene og stimuliene må man ta i bruk tidligere, gode erfaringer og bygge videre på mestringsfølelsen man fikk av å takle de nye utfordringene. 

Sånn, da fikk jeg praktisert litt herlig “helsekommunikasjon-psykologi-eksamenspensum” også.

God søndag! 😀

– Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg