Stekt ris er en genial måte å lage noe som er kjapt og godt, samtidig som det er et sunt alternativ til “hurtigmat”.
I tillegg så slipper du å hive eventuelle rester med kald ris! 🙂
Til 2 porsjoner:
1 båt finhakket hvitløk (Bruk gjerne hvitløkspresse)
2 ss olje til steking
4 dl kokt ris
Ca 300-400 gram amerikansk grønnsaksblanding eller andre grønnsaker (Jeg brukte paprika/gulrøtter/erter/squash)
1 stort egg eller 2 små
100 gram strimlet skinke
2 ss fiskesaus (Kan byttes ut med soyasaus eller sløyfes)
Varm wokpannen/stekepannen og tilsett oljen. Ha oppi hvitløk og rør rundt. Ha i grønnsakene og la dette bli varmt før du har oppi risen. La alt surre i pannen et par minutter.
Visp egg i en bolle og tilsett disse i risblandingen. Rør forsiktig rund samtidig som eggene stivner. Smak til med fiskesaus/soyasaus hvis du ønsker og eventuelt litt pepper.
Strimlet kylling- eller svinekjøtt, pølsebiter eller reker er også et alternativ som smaker godt i denne retten.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –