Ovnsbakt laks med rødkål og eplesaus

Denne fiskemiddagen ble egentlig resultatet av en heller uplanlagt fiskemiddag det jeg bare testet ut ulike ingredienser. Men det funka! Sødmen fra rødkålen sammen med de syrlige eplene ble faktisk ikke så verst, og jeg fikk nesten litt julefølelse av denne middagen (også er jeg fan av å bruke frukt i middager, for eksempel ananas på pizza, appelsinsaus, stekte bananskiver i wok osv. 

Laksefileter pakkes inn i aluminiumsfolie sammen med noen skiver gulrot, purre og en smørklatt. Brett sammen og stek på 200-225 grader i 20-25 minutter (avhengig av hvor tint fisken er). Er fisken helt fryst bør du beregne noe lengre steketid. 

 Eplebåter stekes sammen med litt smør i en stekepanne. Når eplebitene har blitt møre tilsetter du litt eplemost/eplejuice (1-2 dl avhengig av hvor mye saus du ønsker) og rør rundt. Jevn med maizena eller johannesbrødkjernemel. 

Jeg er veldig glad i naturlige smaker fra gode råvarer, men jeg har sett at mange drysser over litt karri over stekte epler når man har det som tilbehør til for eksempel fisk, så karristekte epler er også en mulighet. 

Server fisken sammen med rødkål og eplesaus.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg