Nudler&sopp-wok i småhot marinade

Tidligere i uka var jeg på den “tradisjonelle” vegetarmiddagen sammen med to venninner hvor vi møtes cirka en gang i måneden. Denne gangen var det en slags “vegetarwok” som stod på menyen, og NAM!!!

Her kommer oppskrift, denne er til cirka 2 personer:

Marinade:
2-3 hvitløksfedd
3 ss soyasaus
1 ss ketjap manis (søt soyasaus, evnt bruk 1 ts brunt sukker/sukrin)
2 ts chiliolje (evnt 2 ts vanlig olje + litt finhakket chili)
2 ss tomatpure 

Grønnsaker 
Cirka 150 gram sopp (for eksempel fersk champingong eller portobellosopp)
2 gulrøtter
1/3 brokkoli 

Visp sammen ingrediensene til marinadesausen, del opp soppen og bland inn i marinaden. La stå i 15 minutter. Skjær opp brokkoli og gulrøtter i mellomtiden.

Stek deretter soppen i olje i 4-5 minutter, til marinaden har kokt inn og soppen har krympet. Tilsett gulrot og brokkoli og eventuelt litt mer olje og stek alt sammen i noen minutter til. Gulrot og brokkoli skal bli småmøre, men fortsatt ha litt tyggemotstand. 

 

Kok nudler og tilsett oppi “woken” eller ha ved siden av. 

ENJOY! 

Jeg tenkte faktisk å lage woken til middag igjen allerede i dag, men denne gangen skal jeg ha oppi “Quorn-biter” også – et vegetarisk alternativ til kjøtt:

FAKTA OM QUORN: Sopp protein er hovedingrediensen i alle Quorn-produkter. De er laget av et medlem i soppfamilien ( som champignoner og trøfler) og er et høykvalitativt vegetarisk protein som har et naturlig lavt fettinnhold samt få kalorier. De er rike på kostfiber og har de essensielle aminosyrene som kroppen din behøver, uten kolesterol eller transfett. De to ingrediensproduktene; Quorn deig og Quorn biter har en lavere andel mettet fett og kalorier en tilsvarende kjøttprodukter. 

Det blir første gangen jeg prøver quorn, men jeg har hørt mye positivt om produktet! 🙂

Ha en herlig torsdag!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg