Hjemmelaget lasagne – proteinrik, lavkarboversjon

Dette er en slags lasagneform med karbonadedeig, cottage cheese og squash, med revet ost på toppen.

Til en liten form (2-3 porsjoner) trenger du følgende: 
200 gram cottage cheese
400 gram karbonadedeig
1/4 boks hermetiserte, knuste tomater eller en eller annen tomatsaus 
1 ss tomatpure (eller 1 ss ketchup)
2 fedd hvitløk
1/2 løk
150 gram revet ost
1/2 squash
1-2 gulrøtter 

Stek karbonadedeig og ha oppi løk og hvitløk (bruk gjernehvitløkspresse) når karbonadedeigen har blitt brun. Tilsett tomatsausen og tomatpure og rør rundt. Blandingen skal ikke være “sausete” men koke godt inn i kjøttet.

Skjær opp squashen på langs i strimler og skjær opp gulrøtter. Legg karbonadedeigblandingen nederst i den ildfaste formen og legg på lag på lag med squash, gulrøtter og cottage cheese.

Dryss over revet ost og stek i ovnen i cirka 30-35 minutter. 

Et tips er å steke squashskivene et par minutter før du legger dem i formen (inneholder en del vann) eller fordele squashstrimler utover kjøkkenpapir, dryss over litt salt og la det ligge i cirka 15 minutter. 

Server med en salat eller der du måtte ønske.

Enjoy!
 

Næringsinnhold for hele lasagne-formen:

1386 kcal
28,1 karbohydrat
151 gram protein
74,1 gram fett 

Snakk om muskelmat! Jeg garanterer at en porsjon av denne metter! 😀

Ønsker du å bruke en større form er det bare å doble ingrediensene 😉

– Silje Bjørnstad – 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg