Sunn og enkel fiskemiddag

Dette er en utrolig lettvin og god fiskemiddag som egentlig gjør mesteparten av jobben helt av seg selv. Start med grønnsakene og fiks resten av middagen mens grøntforet står og godgjør seg i stekeovnen 😉

Grønnsaker
Legg valgfrie grønnsaker i en ildfast form sammen med noen smørklatter og hell litt olje over grønnsakene før du setter de inn i ovnen. 

Bak grønnsakene på cirka 180-200 grader i 40-45 minutter slik at de blir gode og møre. Denne gangen brukte jeg brokkoli, squash, gulrøtter, rødløk, paprika og purreløk. 

Ovnsbakt fiskefilet
Krydre fiskefileten med ønsket krydder (for eksempel dillkrydder, eller paprikapulver og karri, sitronpepper etc).

 

Legg fisken i aluminiumsfolie og stek i ovnen i cirka 15 minutter (avhengig hvor fint fiskefileten er. Jeg brukte opptint laksefilet (med paprika- og karrikrydder) og da var femten minutter perfekt.)

Blomkålpuré
Kok et blomkålhode til bukettene er møre. Hell deretter av vannet og bruk en stavmikser til å mose blomkålen. Hell oppi litt melk eller fløte (0,5 – 1 dl, se an konsistens), og en spiseskje smør. Kjør stavmikseren til puréen har blitt glatt og fått ønsket konsistens. 

Krydre gjerne med litt dillkrydder like før servering. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg