Thailandsk currygryte og sukkerfri, hjemmelaget kokos-is

I går ble det tydeligvis thailandskinspirert lørdagsmiddag på denne fronten. 

Det ble både rød og gul currygryte med grønnsaker og kylling.

(Øverst er gul, nederst er rød. Ikke så lett å se forskjell, men smaksløkene mine merket i alle fall forskjell! 😉 Den røde currygryten er noe sterkere enn den gule)

Det er så lettvint å lage sine egne gryter med curry paste og kokosmelk 🙂

Og ikke minst hjemmelaget, sukkerfri KOKOS-IS.

Den var så god!

Først la jeg en boks med kokosmelk (vanlig, lettversjonen funker ikke i denne oppskriften. Da vil isen bare skille seg) i fryseren i 1-2 timer. Deretter skraper man ut den stivnede kokosmelken og har i en bolle sammen med 2 ss sukrinmelis, 1/2 ts vaniljepulver og 6-7 ss kokosmasse (avhengig av hvor mye kokossmak du ønsker). Bland godt sammen før du har oppi søtningsmiddel (jeg bruker Natreen). Smak deg frem med 1-2 ss først og tilsett mer hvis du ønsker at det skal være søtere. Jeg brukte sikkert 4-5 ss 😉 

Rør godt sammen og sett blandingen i fryseren i 1,5 – 2 timer. Da har den fått perfekt “myk-is-konsistens”. Husk å røre i isen hvert 30.minutt mens den står i fryseren. 

Denne er veldig mektig, men veldig god 😉

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg