hits

Karbonadedeig-middag med grønnsaksboost

Hei!
I dag ble det sen middag (og sent blogginnlegg, hø hø hø), men her kommer hvertfall et smakfullt middagstips stappfullt av ulike grønnsaker som ble improvisert frem i kveld:

Karbonadedeig i mild paprika&tomatsaus servert sammen med salat og kålrot-gulrot-stappe.

Paprika&tomatsaus til 300-400 gram karbonadedeig:
1 løk
1 fedd hvitløk
1 boks tomater (gjerne med smak, jeg brukte med smak av basilikum og oregano) 
1 rød paprika
Eventuelt paprikakrydder, hvitløkspulver eller chilipulver/chili

Skjær opp paprika og løk i strimler og stek i en kjele sammen med litt olje/smør til det har blitt mykt. Knus hvitløksfedd med en hvitløkspresse og ha oppi kjelen sammen med boksen med tomater. La sausen putre 5-6 minutter. Smak eventuelt med hvitløkspulver eller paprikakrydder, eventuelt chilipulver/finhakket chili for å få sausen sterkere i smak. 
Deretter bruker du en stavmikser til slik at det blir en glatt saus før du tilsetter ferdigstekt karbonadedeig/kjøttboller. 

Den oransje stappa lager du enkelt ved å koke biter av ønsket mengde gulrot og kålrot (ca 1/2 stor kålrot + 3 gulrøtter til 2 porsjoner). Når grønnsakene er blitt myke heller du av vannet, tilsetter 1 ss smør og cirka 0,25 dl melk/fløte og bruker stavmikseren til alt får en stappeaktig konsistens. ;)

Server med for eksempel hvitløksbrød og salat. 

Fra denne retten får du blant annet i deg deilige vitaminer, mineraler og antioksidanter kålrot, gulrot, løk, tomater, paprika og hvitløk (og eventuelt salat), samt protein av høy kvalitet, jern og B-vitaminer fra karbonadedeigen. 

Og ikke minst så smakte det jo utrolig godt! I tillegg så ble dette tryllet frem på under 20 minutter. ;)

Enjoy!

- Silje Bjørnstad - 

2 kommentarer

hei :) jeg lurte på om hvor mange personer oppskriften er til ? hvis det er mulig om jeg kan bruke den til praktisk prøve ? :) hvis det er mulig om du kan sende e-post til rosa1@live.no ? :)

Rosalinn: Hei. Det kommer an på hvor sulten man er, hehe, men beregn cirka 2 porsjoner for voksne på denne middagen :)

Skriv en ny kommentar

Matbloggtoppen Matprat