hits

Kjøttfri mandag: Vegisterkaker

24.02.2014 - 10:09 Én kommentar

Hei og god kjøttfri mandag!
Ukens kjøttfrie middagstips er "vegisterkaker" - og disse er skremmende like som medisterkaker, både i smak og utseende!

Denne tallerkenen ser kanskje kjedelig og grønnsaksfattig ut, men her er det blant annet både blomkål, kålrot, havregryn, potet og ris - med andre ord en hel haug med gode og nyttige næringsstoffer.

 

Til 2 porsjoner:
1 dl hvit ris + 1/2 ts salt 
1/2 stor blomkål
1 dl små havregryn
1/2 ts malt ingefærpulver (eller litt fersk revet ingefær)
1 ts revet muskatnøtt
Evnt salt og pepper 

Kok opp ris sammen med 1/2 ts salt. Hakk opp blomkålen i små buketter og kok til disse er møre (hell av vannet når de er ferdige). Ha den ferdigkokterisen, blomkålbiter, havregryn og krydder i en stor bakebolle og bruk en stavmikser til å kjøre dette til en jevn blanding.

 Form små vegisterkaker og stek de i olje/smør til de er gyllenbrune på begge sider. 

Som tilbehør kan du ha det man pleier å ha til medisterkaker/kjøttkaker. Jeg hadde kålrot-potetmos laget av 3-4 små poteter og 1/2 stor kålrot og brun saus. 

Skjær opp i biter og kok til de er blitt møre. Hell av vannet, tilsett 1 ts smør og litt matfløte/melk og bruk stavmikseren til å lage en glatt pure.

 

Enjoy!

Oppskriften er fra Veganmisjonen - masse godt vegetarsnadder her! :D

- Silje Bjørnstad - 

Én kommentar

Geriatriks

24.02.2014 kl.12:02

Regner med middagen på sjukehuset er planlagt og tilrettelagt :)

Skriv en ny kommentar