Kjøttfri mandag: Vegetargryte med kokosmelk og kikerter

Ny uke, nye utfordringer (eller muligheter som jeg liker å kalle det ;)) og ikke minst, ny kjøttfri mandag. 

Her er oppskrift på en enkel og smakfull kikertgryte hvor du selv kan justere “styrkegraden”.
Til 4 porsjoner:
2 bokser hermetiske kikerter
1 boks hakket tomat
1 boks kokosmelk
1 stangselleri
1 løk
1-2 ss finhakket ingefær 
2-3 hvitløksfedd
2 ts buljongpulver
1 ts chilipulver eller 1/2-1 stk finhakket chili
2 ts paprikapulver
1-2 ts spisskummen

 Finhakk løk og ingefær, hakk opp stangselleri og la dette surre i 5 minutter i en gryte med litt olje. Tilsett tomater, kokosmelk, buljong og finhakket hvitløk (bruk gjerne hvitløkspresse). Smak til med krydder og kok opp. La gryten koke i ca 15 minutter. 
Server med for eksempel ris, nanbrød og noe grønt ved siden av. 
Enjoy!
– Silje Bjørnstad – 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg