Hjemmelaget og sunnere is

 

Vår og sommer er helt klart høysesong for isspising. Selv er jeg generelt svak for iskrem, gjerne fløteis og softis. Men det finnes jo mange is-varianter som man kan lage selv også, og som i tillegg er mye sunnere.

Tradisjonell fløteis inneholder en god del sukker og usunt fett. 

Så husk at ulike typer frukt og bær, samt kesam og yoghurt er for eksempel to geniale ingredienser som kan brukes når man lager is.

Hjemmelaget yoghurt-is med bær

400-500 gram fryste bringebær og blåbær
1-2 ss melis/sukrinmelis
2 dl vaniljeyoghurt

Mos bærene i en blender og ha over i en bolle. Vend inn yoghurten og melis. Sett yoghurtkremen inn i fryseren i 2-3 timer og rør i isen en gang i timen. 

Kiwi- og melonsorbet

200 gram galiamelon
200 gram kiwi i biter, fryst
2 dl vaniljekesam
1 eggehvite stivpisket

Kjør melon, melis og vaniljekesam i blender til en jevn sorbet, og bland inn en stivpisket eggehvite og fryste kiwibiter. Serveres den straks. Sorbeten kan også oppbevares i fryseboksen i inntil 30 minutter før den skal serveres.

Hjemmelaget og sunn lollipop

Her kan du bruke hva slags frukt og bær du selv vil. For å få den klassiske lollipop-fargen er det her brukt ingredienser som gir en gul og en rød blanding. For å få best mulig konsistens på isen er trikset å lage en så tykk smoothie som mulig. Blir det for mye væske, så tilsetter du bare litt mer bær og/eller frukt.

Rød isblanding:
1 dl jordbær
1 dl bringebær
1 ss limesaft
2 ts melis/sukrinmelis

Gul isblanding:
2 skive frisk ananas
1 dl appelsinjuice

Bland alle ingrediensene til den rød isblandingen i en blender og hell over i egnede isformer. Fyll formene halvfulle og sett i fryseren.

Når den røde isblandingen har frosset til is begynner du på den gule. Rens og skjær ananas i biter. Ha appelsinjuicen i mikseren først  og deretter ananas. Kjør blandingen til du får en glatt, tykk smoothie. Hell den over i isformene du har i fryseren. Sett i en trepinne, en teskje eller lignende og sett i fryseren. Ta lollipopene ut av fryseren 10-15 minutter før de skal serveres.

(Frukt.no)

«Bananis»

Del bananer på midten og stikk en ispinne i bunnen (Ønsker du mindre «is» deler du bananen i flere biter).

Legg bananene i fryseren. Etter to-tre timer tar du ut bananene og pynt de med for eksempel smeltet sukkerfri sjokolade og valnøttkjerner eller flytende honning og kokosmasse, Husk å ta ut bananene ut av fryseren en liten stund før de skal spises slik at de «mykner» litt.

 

 

(Copyright: Frukt.no)

 

Smoothie-is

Bland sammen ulike frukter og bær i en blender. Tilsett yoghurt til ønsket iskremkonsistens og smak til med sukrinmelis eller annen søtning hvis du ønsker søtere smak.

 

Smoothie-slush

Bland sammen favorittbærene dine og tilsett yoghurt eller banan og smak til med søtning (for eksempel sukrinmelis). Serveres straks i høye glass.

 

ENJOY!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg