Sunne, sukkerfrie og proteinrike “havregrynkaker”

Hei og god tirsdag!

I helgen fikk jeg “bakeånden” over meg igjen og denne gangen var det egentlig myke havrekjeks som var planen, men resultatet ble heller “havregrynkaker med sjokoladesmak” – eller noe sånt 😉

Gode ble de i alle fall! Jeg skulle bare ønske jeg hadde tilsatt 1-2 ss med kesam så hadde de nok blitt enda saftigere, så prøv gjerne å erstatt litt melk med kesam hvis oppskriften virker fristende. 

Uansett så ble jeg overrasket over “man-tager-hva-man-haver-slumpe-resultatet” – søtt, sunt og digg! 😀 

Til ca 8 stk:
30 gram havremel (knus havregryn)
1 scoop sjokoladeprotein 
1 ss kakao (gjerne mer for mer sjokoladesmak, jeg brukte kanskje 1 ts, det ble litt lite)
cirka 10-15 gram kokosmel (kan erstattes med mer havremel)
1 egg
Litt melk (tja, som sagt så slumper jeg, men cirka 0,3-0,4 dl tenker jeg. Som tidligere nevnt, prøv gjerne å erstatte noe av melken med 1-2 ss kesam. Kesam er med på å gjøre bakverk saftigere.)
1-2 ss sukrin gold
1/2 ts bakepulver 

TIPS: For vaniljesmak bytter du ut sjokoladeprotein med vaniljeprotein og dropper kakaopulveret. 

Visp sammen egg og sukrin gold. Bland alle tørrvarene sammen og tilsett eggdosisen. Tilsett deretter litt og litt melk/kesam til deigen henger sammen og samtidig er litt klissete.

 

Legg små klatter på et bakepapir og stek på cirka 170 grader i 11-12 minutter. (Avhenger av stekeovn og størrelsen på kakene)

Nytes gjerne sammen med et iskaldt glass melk. Enjoy!

– Silje Bjørnstad –
 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg