Hei og god tirsdag!
I helgen fikk jeg “bakeånden” over meg igjen og denne gangen var det egentlig myke havrekjeks som var planen, men resultatet ble heller “havregrynkaker med sjokoladesmak” – eller noe sånt 😉
Gode ble de i alle fall! Jeg skulle bare ønske jeg hadde tilsatt 1-2 ss med kesam så hadde de nok blitt enda saftigere, så prøv gjerne å erstatt litt melk med kesam hvis oppskriften virker fristende.
Uansett så ble jeg overrasket over “man-tager-hva-man-haver-slumpe-resultatet” – søtt, sunt og digg! 😀
Til ca 8 stk:
30 gram havremel (knus havregryn)
1 scoop sjokoladeprotein
1 ss kakao (gjerne mer for mer sjokoladesmak, jeg brukte kanskje 1 ts, det ble litt lite)
cirka 10-15 gram kokosmel (kan erstattes med mer havremel)
1 egg
Litt melk (tja, som sagt så slumper jeg, men cirka 0,3-0,4 dl tenker jeg. Som tidligere nevnt, prøv gjerne å erstatte noe av melken med 1-2 ss kesam. Kesam er med på å gjøre bakverk saftigere.)
1-2 ss sukrin gold
1/2 ts bakepulver
TIPS: For vaniljesmak bytter du ut sjokoladeprotein med vaniljeprotein og dropper kakaopulveret.
Visp sammen egg og sukrin gold. Bland alle tørrvarene sammen og tilsett eggdosisen. Tilsett deretter litt og litt melk/kesam til deigen henger sammen og samtidig er litt klissete.
Legg små klatter på et bakepapir og stek på cirka 170 grader i 11-12 minutter. (Avhenger av stekeovn og størrelsen på kakene)
Nytes gjerne sammen med et iskaldt glass melk. Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
Ønsker deg en toppers uke videre, kos deg!