En sunnere quesadilla-variant

Hei!

I går forsøkte jeg meg på en litt sunnere vri av den klassiske retten “quesadilla” med hjemmelaget krydderblanding. Tradisjonelt bruker man tortillawraps, men jeg forsøkte meg på en variant med speltlomper – noe som absolutt kan anbefales. Mange ferdiglagde tortillawraps inneholder ofte en god del “raske karbohydrater” og kilokalorier, så da kan lomper være et fint alternativ. 

I stedet for kylling brukte jeg karbonadedeig som jeg stekte sammen med løk, paprikapulver, spisskummin og hermetiserte tomater med hvitløkssmak. En skikkelig digg kombinasjon med et hint av tacosmak og mye sunnere enn ferdiglagde tacokrydderblandinger som ofte har så mye som 1/3 salt. 

Legg karbonadedeigblandingen på en lompe og strø deretter på revet ost. Legg lompe nummer to over og stek i en tørr stekepanne på middels varme. Cirka 4-5 minutter på hver side til lompene har fått en gylden brunfarge og er blitt sprø.

Del quesadillaen i to og server med for eksempel salsa, guacamole og grønnsaker. 

Jeg har dilla på vannmelon for tiden så det ble faktisk en del av tilbehøret til min quesadilla, sammen med mais og paprika.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

 

1 kommentar
    1. har du lyst på en header? da kan du gå inn på bloggen min, å lese innlegget som er helt nederst under kategorien “gratis header”, så lager jeg en til deg!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg